Azeriler: Oyumuz Hadise'ye

18 Nisan 2009 Cumartesi

Azeriler: Oyumuz Hadise'ye
Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu: "O bizim de kızımız. Bütün Azeriler ona oy atacak" dedi.

17.04.2009 11:02

Türkiye-Azerbaycan arasında “sınır anlaşmazlığı” yaşansa da, hatta gerginliğin ilk günlerinde buradan “Eurovision’da Hadise’ye puan yok” haberleri çıksa da, Bakü sokakları öyle demiyor. Azeriler, hükümeti eleştirse de halka laf ettirmiyor. Azerbaycan vatandaşları, “Sınır açılsa da Hadise’ye 12 bal (puan)” diyorlar.

GAZETE HABERTURK-SEVİL KÜÇÜKKOŞUM

TÜRKİYE Azerbaycan arasında “sınır anlaşmazlığı” yaşansa da, hatta gerginliğin ilk günlerinde buradan “Eurovision’da Hadise’ye puan yok” haberleri çıksa da, Bakü sokakları öyle demiyor. Azeriler, Türk hükümetini eleştirse de Türk halkına laf ettirmiyor. Sokataki Azerbaycan vatandaşları, “Sınır açılsa da bu Türk halkının iradesinde değil. Hem Hadise’nin günahı ne” diyorlar.

Kiminle konuşsak, “Önceden olduğu gibi bu yıl da Eurovision’da oyumuz Türkiye için” diyor. Tabi geçtiğimiz yıl Eurovision’da Türkiye’den Ermenilere puan gitmesi, Azerileri huzursuz etmiş, Ancak Ermenilere Türkiye’den giden puanlar için de şöyle avunuyorlar: “Sadece 10 bal verdiler. Türkler Ermenilere 12 bal verseydi, o zaman çok pis olardım. Esebleşerdim.”

ÇOK KIZARIZ AMA...

Aynur Hüseyinova (32) ve Tünzale Guliyeva (30): Türkiye-Ermenistan sınırı açılırsa çok kızarız. Sınırı açmazsanız Hadise’ye puan veririz. Zaten burada telefonlarda hep Hadise’nin Dem Tek Tek şarkısı var.

Sevda Memedova (20-öğrenci): Sınırı açarlarsa Türk halkına değil, Abdullah Gül’e, Türk hükümetine kızarım. Türk halkı ayrı, hükümet ayrı. Eurovision’da da yine Hadisa’ye puan veririm. Zaten şarkısı
telefonumda kayıtlı.

Sulhay İbrahimova (53): Sınır açılırsa inciniriz ama Türkiye kardeşimizdir.

Sevil Veliyeva (32): Herkesin telefonunda Hadise’nin şarkısı var. Ama sınırı açmayın.

Ceyran Kerimova (60): Sınır açılmasın. Türkler bizim can kardeşlerimiz. Ama Ermenilere razı değilim. Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Hasan
Sultanoğlu: Azerbaycan’da Hadise’ye oy verilmeyecek’ yönündeki haberlerin asılsız. Hadise’ye ben oy vereceğim. Bütün Azerbaycan Türkleri oy verecekler.

0 yorum:

 
Sayac Kodu