HADİSE KONSERLERİ NEDEN İPTAL ETTİ?..

18 Nisan 2009 Cumartesi

Moskova'da Mayıs ayında yapılacak 54. Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise'nin İsveç konserini iptal etmesi İsveç'te yaşayan Türkleri kızdırdı...
18 Nisan 2009 Cumartesi 05:12

Hadise'nin aynı zamanda Finlandiya'daki promosyon konserini de iptal etmesi Finlandiya'da da aynı tepkilere yol açarken, bir süre önce Eurovision promosyonu adı altında Balkan turuna çıkarak, Eurovision finalinde seslendireceği "Düm Tek Tek" şarkısının tanıtan Hadise'nin İskandinavya turundan vazgeçmesi de Hadise'yi davet eden kuruluşları maddi zarara soktu. Hadise'yi İsveç'e davet eden Türk Gençlik Federasyonu için bunun faturasının yaklaşık 200 bin kron olduğu bildirildi.



Türk Gençlik Federasyonu Başkanı Selçuk Ünlü, son 7 yıldır Türk Gençlik Federasyonu'nun Türkiye'yi Eurovision'da temsil edecek şarkının hem İsveçlilere hem de Türklere tanıtılması amacıyla İsveç Kraliyet Sarayı'nın önündeki Kraliyet Parkı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına bu sene Hadise'yi davet ettiklerini ancak, konsere 1 hafta kala konserin iptal edilmesiyle şoke olduklarını belirterek, "Türk gençleri olarak Türkiye'yi Eurovision'da temsil edecek olan Hadise'yi İsveçlilere ve Türklere tanıtarak Moskova'da daha fazla oy alması için büyük gayret sarf ettik. Karşılığının böyle olmaması gerekirdi. Uçak biletleri alınmış, otel rezervasyonları yapılmış, Stockholm Metroları'nda reklam afişleri yapılmış bir ortamda bize son 1 hafta kala Hadise'nin gelemeyeceğinin bildirilmesi bizi çok derinden üzdü" dedi.


"TÜRKİYE'NİN TANITIM FIRSATI KAÇIRILDI"


Hadise'nin İsveç ve Finlandiya'daki konserleri öncesinde bu ülkelerin önde gelen medya kuruluşları ile randevular alındığını ancak Hadise'nin gelmeyeceğini açıklamasının ardından bunların iptal edildiğini belirten Selçuk Ünlü, "Çok büyük gayretlerle İsveç medyasında önemli konumdaki medya kuruluşları ile Hadise için randevular almıştık. Türkiye'nin tanıtılmasında elde edilmiş büyük bir fırsatı da böylece kaçırmış olduk" dedi.


"MAHKEMEYE GİTMEYECEĞİZ"


Türk Gençlik Federasyonu Başkanı Selçuk Ünlü, uğradıkları maddi ve manevi zarar nedeniyle Hadise'yi İsveç'te mahkemeye vermeyi düşündüklerini, daha sonra ise yönetim kurulu olarak Türkiye'yi uluslararası bir alanda temsil edecek bir sanatçıya zarar vereceği için bundan vazgeçtiklerini ifade etti.


"UMARIZ MOSKOVA'DAN SONRA İSVEÇ'E GELİR"


Selçuk Ünlü, Hadise'nin kendi özürü karşısında 19 Nisan Pazar günü yapılacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına telefonla katılarak İsveç'e neden gelemediğini açıklamayı kabul ettiğini belirterek, "O gün Hadise'den Moskova'daki yarışmadan sonra İsveç'e gelip konser vermesini isteyeceğiz. Bir şekilde İsveç'teki Türklerin kırılan kalplerini onarır diye düşünüyoruz" dedi.


"TEPKİLİYİZ AMA DESTEKLEYECEĞİZ"


Selçuk Ünlü, Hadise'nin İsveç konserini iptal etmesine öfkelenmelerine rağmen, Türkiye'yi temsil edeceği için İsveç'teki Türkler olarak telefonla oy vereceklerini ve desteklemeye devam edeceklerini, gelen tepkileri de bu şekilde yönlendirdiklerini söyledi.


Hadise'nin Finlandiya ve İsveç konserlerini iptal etmesinin, onu davet eden kuruluşları da mali olarak binlerce kron zarara uğrattığı, Finlandiya ve İsveç basınındaki randevuların iptal edilmesinin de Türkiye'nin tanıtımı fırsatı açısından büyük bir kayıp olduğu kaydedildi.


FİNLANDİYA VE İSVEÇ ŞOKTA


Finlandiya ve İsveç genelinde 100 binlerce kronu bulan konser reklamlarının yapıldığı Hadise'nin, konser yerlerinin kiralanması, kendisinin ve ekibinin uçak biletlerinin alınması ve otel rezervasyonlarının yapılması gibi harcamaları tazmin etmemesi durumunda Hadise'nin mahkemeye verileceği belirtildi.


NEDEN İPTAL ETTİ?


Öte yandan, Hadise'nin menajerleri Hadise'nin İsveç ve Finlandiya konserlerinin iptal edilmesi sebebinin, daha önceden çekilen ve TRT'nin kabul etmediği klibin yeniden çekilerek Avrupa Yayın Birliği'ne gönderilmesi ve Moskova'da gerçekleştirilecek olan koreografi çalışmalarına ağırlık verilmesi olduğunu açıkladı. (sabah)

0 yorum:

 
Sayac Kodu