İşte Hadise'nin karnesi

3 Ocak 2009 Cumartesi

Müzik otoriteleri Eurovision şarkısı için ne dedi?
Hadise Eurovision'da yarışacağı şarkısını ilk kez TRT'nin yılbaşı programında söyledi. Ünlü şarkıcının İngilizce olan eseri 'Düm Tek Tek'i hem vatandaş, hem de müzik otoriteleri beğendi...

Yılbaşı gecesi TRT-1 ekranlarını izleyenler yeni yıla önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak 54'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Hadise'nin İngilizce şarkısını dinleyerek girdi.

ŞARKI HAREKETLİ

Hadise 'Crazy About You' (Düm Tek Tek) adlı şarkıyı saatler tam 00.00'ı gösterdiğinde dansçıları eşliğinde seslendirdi. Oldukça hareketli olan şarkı çok beğenildi. Şarkının İngilizce adı konusunda henüz karar verilmediği, 'Crazy For You' veya 'Live My Dreams' olabileceği konuşuluyor.

Bu arada TRT'nin resmi internet sitesinde, Hadise'nin şarkısıyla ilgili bir anket düzenlenmeye başladı. Ankette, katılımcıların Eurovision şarkısı ile ilgili görüşleri soruluyor. Ankete katılanların yüzde 64'ü 'çok iyi' seçeneğini işaretlerken, yüzde 20'si 'iyi', yüzde 10''u 'iyi değil', yüzde 7'si ise 'orta' seçeneğini işaretledi.

İyi bir derece alacağız

Aykut GÜREL: Şarkıyı dinledim ve beğendim. Kulağıma hoş melodiler ve sözler geldi. Hadise'yi kutlarım. Çok güzel bir şarkı hazırlamış. Eurovision'a Hadise'yle katılmak doğru bir karardı. İşte ortaya güzel bir şarkı çıktı. Yarışmada iyi bir derece alacağımıza inanıyorum.

İngilizce şarkı doğru karar

Mustafa SANDAL: Hadise'nin şarkısını çok sevdim. Melodisi ve alt yapısıyla başarı şansı çok yüksek olan bir şarkı. İngilizce bir şarkının seçilmesi bence çok doğru bir karar. İyi bir sahne şovuyla Türkiye'nin Eurovision'da ilk üçe girme şansını yüksek buluyorum.

Önce halk beğenmeli

KAYAHAN: Ortaya çıkan parçayı önce Türk halkının beğenmesi gerekiyor. Eğer bu tamam ise yarışmayla dışarıda da kabul ettirmek lazım. Parçamız güzel ve Avrupa'da yaşayan çok sayıda vatandaşımız var. Onların oylarıyla ekibimiz başarıya ulaşacaktır.

Dünya müziğine uygun

Metin ÖZÜLKÜ: Genel olarak şarkıyı beğendim. Şu anki dünya müziğine uygun bir ritimle hazırlanmış güzel bir parça. Tabii biraz daha üzerinde çalışılması lazım. Kısa sürede hazırlandığı için aceleye gelen bir melodik yapısı var. Ancak bu haliyle bile vasatın çok üstünde bir şarkı olmuş. Bence bu parçayla yarışmada dördüncü veya beşinci olabiliriz.

Şebnem ÖZUZCAN / Engin AYTAŞ

0 yorum:

 
Sayac Kodu